Monday, December 15, 2008

Kata-kata aluan

Assalamualaikum

Sebagai permualaan, saya harap sangat blog ini dapat membentuk dan menigkatkan muslimah-muslimah yang bersinar kepada Allah. Harap kita semua dapat membantu kearah kebaikan. Juga, orang islam mesti menguasai ilmu, untuk ilmu boleh dicari melalai perbacaan ataupun perbualan.


Ingatlah muslimah yang bersinar adalah seperti
MAWAR BERDURI
Indah sungguh kelopak bungamu,Secantik bahasa dan gerak gerimu,Sopan ditiup sang bayu,Batang dan dahanmu tetap tunduk malu.
MAWAR BERDURI
Kelopakmu tetap dipelihara,Daripada Kumbang yang membinasa,Duri didahanmu tetap tersedia,Mempertahankan kecantikkan dan kesucian jiwa.
MAWAR BERDURI
Kau tetap sentiasa berdiri,Menahan cabaran yang diberi,Tetap tidak pernah hilang harga diri,Dirimu indah sukar untuk didekati,Walaupun dipujuk, dirayu oleh nafsu sendiri,Melainkan syariat memberi.
MAWAR
Si kumbang perkasa tidak akan tertawan,Dengan mawar yang kehilangan perawan dan keagungan,kerna dirimu telah rosak dibinasakan.
MAWAR
Hilang hargamu wahai sekuntum mawar murahan,Menayangkan kecantikkan yang tiada kesempurnaan,Hanya terus bertuhankan nafsu dan keseronokan,Dirimu ditinggalkan patah kelayuan.No comments:

Post a Comment